tiistai 27. kesäkuuta 2017

Kesämökki / New Summer Cottage

Momokon boksin rakentamisesta jäi jäljelle vaneria, joku oli kerännyt kaappiin ikkunoita ja ovia sekä kaikenlaista puu-materiaalia. Kyllä näistä nyt pikku mökki syntyy, ensimmäinen kerros on jo pystyssä!

Ensin mietin toteutusta pienemmässä mittakaavassa, sitten muistin kaikki tekemäni pelargoniat ja muun hyödynnettävissä olevan materiaalin. Talosta tuli siis 1:12-kokoinen.


Portaat ovat ylijääneet kartanosta. Sahasin ne kahtia, sillä talon idea lähti juuri kulman ympäri kääntyvistä portaista. Porraskulmasta alkaen sovittelin seinät paikoilleen. Ovi ja ikkunat ovat valmiselementtejä, joita olen muokannut. Oven valurautakoristeen tein muoviviuhkan osista.


Nyt pitäisi osata päättää, missä on keittiö. Vaihtoehtoja on kolme ja kiinnostavimmassa lieden hormi kulkisi yläkerran parvekkeen läpi.


Portaat johtavat vielä olemattomaan yläkertaan. Portaiden alle jäi tila, jonne mahtuisi puutarhatyökalut tai wc... En ole varma sorvatuista porraskaiteista, korvaanko umpikaiteella vai pidänkö. Kiviseinä on kananmunakennon revityistä paloista.


Kesämökillä ulkona auringonpaisteessa sahaaminen oli aika rentouttavaa. Puuhaa riittää varmasti koko kesäksi ja toivottavasti intoa riittää katonharjaan asti.

Kreikassa näkee keskeneräisiä rakennuksia, joiden ensimmäisen kerroksen katolta betoniraudat sojottavat taivaalle. Sekin on ratkaisu. Tässä Välimeren unelma ilman yli 30:nen asteen helteitä...

Suomessa on satanut satamasta päästyään ja nyt kaikki kukkii yhtä aikaa. Onneksi pionit eivät ole vielä aloittaneet. Alla vielä valikoima iiriksiä puutarhastani, mutta kyllä olen kitkenytkin!


10 kommenttia:

 1. What an interesting little build! The door is lovely. And your irises are just beautiful.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Shannon! I try to make it differ in every way from my earlier dollhouses.

   Poista
 2. Ihanat ratkaisut, mukavasti kulmia rikkomaan normi boxi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anita, kyllä nyt pitää miettiä kovasti.

   Poista
 3. Ihana välimeren unelma. :) Kiva seurata miten mökki tästä etenee!

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.