keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Patjat / Making mattresses

Yksi asia, minkä tekoa olen vältellyt, on nukkekodin patja. Onnekkaasti löysin vanhoista lehdistäni ohjeen (Christiane Berridge: Make the bed, The Dolls' House magazine August 2013) ja sain tehtyä patjan jokaiseen kartanon sänkyyn. Olettaen tietysti että nämä sänkyvalinnat pysyvät. Oikean sängyn valinta on haastavaa joka mittakaavassa.Runko on kangaspäällysteinen kapalevy (pohja näkyy vasemmalla). Sen ympärille liimasin kankaalla päällystetyn kartonkisuikaleen. Päällimmäiseksi tulee kangas, vanu, huopa sekä kartonki, jonka läpi ompelin tikkauksen. Kartonkiin kannattaa merkitä viivottimella piston paikat, jotta tikkaukset pysyvät suunnilleen suorassa.

Lopuksi tikattu päällinen liimataan kapalevyrunkoon kartonkipinnastaan. Lehden ohjeessa se liimattiin toiseen samalla tavoin valmisteltuun kapalevyyn ja niiden väliin sauman piilottamiseksi tuli samasta kankaasta rullattu tere. Oikaisin jättämällä nämä pois, koska patjasta olisi tullut tarkoituksiini liian paksu. Pikkupatjassa ei ole kapalevyä ollenkaan.

Ei ollut vaikeaa, kunhan alkuun pääsin. Nyt pitäisi tehdä vuodevaattet, toinen asia, jota olen vältellyt :)

7 kommenttia:

 1. Nämä ovat kyllä niin taidolla tehtyjä! Olet saanut tehtyä todella siistit saumat ja lopputulos on kaunis ja huoliteltu! Ilo silmälle kertakaikkisesti <3

  VastaaPoista
 2. You've done an amazing job on the mattresses! The mini people will be very comfortable now and won't want to getbup in the morning! I will have to look up that magazine article.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Shannon! Hopefully my mini people are happy now ;) The magazine article guidelines seem to be a little bit complicate but they aren't. Mattresses are mostly done by glueing.

   Poista
 3. Kiitos kommenteistanne! Patjoja ei ollut vaikea tehdä, kunhan maltoin lukea ohjeet huolellisesti ja hahmotin, mikä osa liimataan mihinkin. Ennen kaikkea ompeluosuus oli mukavan suppea.

  VastaaPoista
 4. Onnitteluni, Riitta! Olet tehnyt todella hienoa työtä ja kädenjälkesi kannustaa ehkä minuakin yrittämään patjojen tekoa. Itsekin olen vältellyt hommaan ryhtymistä, koska on vaikuttanut todella vaativalta ja hermoja raastavalta...

  VastaaPoista
 5. Aivan upeita patjoja! Valitsemasi kankaat ovat kauniita ja lopputulos todella huoliteltu.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.