perjantai 3. heinäkuuta 2020

Keittiön sisustusta / Decorating the Kitchen

Huvilan keittiö näyttää nyt tältä. Olipa mukava kerätä sopivia esineitä muista taloista ja tunnelmoida.

Hellan muurin paikkaa pitää vielä miettiä, sillä hieman on ahdasta. Toisaalta pidän siitä, ettei kaikki huoneessa ole näkyvissä kerralla.


Pesuvadissa on Mirka Salosen tiskiharja, pitäisi kuvata se vielä tarkemmin, sillä se on uskomaton. Pesuainepullo on Rement. Pyyheliinan olen joskus ostanut Tukholman miniatyyrimessuilta. Aterimet ovat Tigerista.


Kahvimainos on vanhasta esitteestä, kahvimylly on Mirka Salosen tekemä.


Apupöydän tein valmiista sorvauksista sekä puulistoista. Basilikan tein viime kesänä fimosta, punainen pannu ja teesihti(!) ovat Mirka Salosen tekemiä. Kalafileet sanomalehdellä ovat Mirjalta.

Hauskaa miten moni muissa taloissa hieman epäsopiva esine löytää täältä kotinsa kuten tuo maalaamani käsityövakka alahyllyllä.


Tein hellan pahvista ja kapalevystä. Aloitin rakentamisen liimaamalla puiset huonekalun jalat pahviseen pohjalevyyn. Halusin tällä kertaa luukuista aukeavat. Niinpä tulipesän ja uunin väliin oli rakennettava väliseinät. Myös tuhkaluukku on vedettävissä ulos. Kiersin kahvat rautalangasta lyijykynän kärjen ympärillä ja pyöreäkärkisten korupihtien avulla. Pinta on mustaa ja hopeaa akryylimaalia sekä lyijykynää.

Saranointi oli hieman ongelmallinen. Yritin tehdä saranat ensin metallisuikaleista rautalangan ympärille, mutta kärsivällisyys loppui ja liimasin lopulta mustat kangassuikaleet saranoiksi. Luukut eivät oikein tahdo pysyä kiinni, ei haittaa.


Keittiön viereisestä huoneesta tuli sininen. Käytin vanhaa boordia (Tapettitalosta) pystysuunnassa tapettina. Ikkuna on vielä irrallinen ja listat puuttuvat.

Lattia on etikka-teräsvilla -liuoksella käsitelty. Tällainen ruskea väri syntyy kun liuos on noin kuukauden vanhaa. Alkupäivien kaunis harmaa muuttui ruosteen ansiosta ruskeaksi, vaikkei liuoksessa ollut seassa mitään muuta.


Testasin huonekalujen sijoittelua. Sohva ainakin pitää käsitellä uudelleen. Pöytä on liian suuri, yksi pääty laskettuna se menettelee.


Ovesta tuli ainakin toistaiseksi keltainen. Kukkapylvään tilalle voisi tulla lipasto, kunhan sellaisen hankin. Kulku portaisiin muodostuu tosi kapeaksi, jos hellan muuri sijoittuu noin. Siitä pitäisi tehdä uusi suorakulmaisempi versio. Tämä on aaltopahvista kääräisty putki.


Tein salalokeron lattian alle, pieni pätkä lattialautaa on nostettavissa pois.


Nyt alakerta on jotenkin ratkaistu, voin siirtyä yläkertaan tai kuistin rakentamiseen. Olisi myös päätettävä liitänkö alakerran huoneet yhteen. Minua kiirehtii tekemäni sotku asuntomme olohuoneessa. Karkea työstö ja levällään olevat rakennusmateriaalit olisi hyvä saada alta pois. Perhe on ollut kärsivällinen ja itseä sotku häiritsee eniten.

Kiitos paljon ystävällisistä kommenteista edellisiin päivityksiin. Niitä on aina mukava lukea. Kaunista kesää!

6 kommenttia:

  1. Oletpa ollut ahkera. Uusi projektisi on hurmaava, erityisesti yksityiskohdat:rappusten alla oleva kaappi ja lattian salaluukku ihastuttivat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos MarEve, nostalgia edellä olen yrittänyt mennä.

      Poista
  2. Your stove made out of cardboard is TOTALLY AMAZING! It has all the visual weight of a cast iron and I LOVE how you've fashioned the wire handles- BRILLIANT!
    This entire cottage is Compact, Cosy and ADORABLE!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Elizabeth! Cottage is getting bigger and heavier all the time. I try to make tiny but project always expands...

      Poista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.