perjantai 24. heinäkuuta 2020

Huvilan yläkertaan / Going Upstairs

Huvilassa on vihdoin katto paikoillaan ja se alkaa näyttää talolta.

Rakennusvaiheita lyhyesti: Liitin liimaamalla ja naulojen avulla alakerran huoneet toisiinsa kiinni. Lattian tasalla on molemmista päistään upotettuna neljä ruostumatonta naulaa. Yläkerran lattia on yhtenäinen vanerinkappale, jonka naulasin alakerran kulmatolppiin sekä viinilaatikon pystyseiniin kiinni.


Yläkerran seinät on liimattu paikoilleen kerrostamalla 3 mm vaneria, kovalevyä  tai kapalevyä. Päällimmäiseksi tulee laudoitus puutikuista. Seinät ovat noin sentin paksuiset.

Sain päätettyä ulkoseinien värin, se on Sky Blue suoraan pullosta. Kuvissa ikkunoista puuttuu ulkoseinien puoleiset listat, samoin nurkkalaudat ja jalkalistat puuttuvat toistaiseksi, sillä listavarastoni kaipaa täydennystä.

Aloitin kattolevyjen kiinnittämisen kattoikkunan puolelta. Tueksi ja saumojen peitoksi liimasin rakettikeppejä. 


Aluksi piirsin yläkerran päätyseiniä varten suunnitelman kartongille. Määritin mansardikaton alemmat lappeet aika jyrkiksi, jotta sisustamistila suurenisi. Kuvassa kartonkimalli on nojallaan päätyseinää vasten. Siitä oli hyötyä myös tukipalkkien leikkaamisessa.


Pitkälle sivulle piti saada ikkuna tulevan kuistin yläpuolelle. Ikkunan yläpuolisessa katossa on sama kulma kuin harjassakin. Alemmat lappeet ovat vaneria, ylemmät kovalevyä.


Sisäkatossa on toistaiseksi vain pikasiloitetta ja gessoa, vaikutelma on kalkkimaalatun oloinen. Ikkunan ympäryksen rakentamisen kanssa kuluikin tovi. Tapetti valikoitui vanhasta varastosta mummolamaisuuden ja riittävyyden mukaan.


Rakettikepeistä kootut kattoparrut ovat vanhat ja kuluneet. Ullakkoa tähän taloon ei tullutkaan yläkaton mataluuden vuoksi.


Avoimessa päädyssä on päätymallin mukaan sahatut pystytuet kattolevyille. Rakennan aukkoon jonkinlaisen avattavan tai paikoilleen nostettavan seinäkkeen.


Vielä on paljon tehtävää, mm. savupiippu. Ehkä olisi syytä naulata myös katto liimauksen lisäksi...

Kiitos kannustavista kommenteistanne edelliseen päivitykseen. Mukavaa viikonloppua.

11 kommenttia:

 1. I love it. Such a sweet welcoming space.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, olen haaveillut jo pitkään sinisestä puuhuvilasta.

   Poista
 3. La estructura es preciosa y los colores también!!!
  Besos.

  VastaaPoista
 4. There is so much character packed into this little kit and you are making the most of it! Great work! I love the sky blue!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Jodi! Actually this is a scratch build project where I use all kinds of material I happen to have...

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Beautiful home and I love the color.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.