perjantai 26. kesäkuuta 2020

Keittiö / Kitchen

Huvilan keittiö alkaa hahmottua. Värejä mietin pitkään, oli hankala päättää. Yhden tapettivaihtoehdon (se oli pientä keltaista kukkaa ja mitäänsanomaton) revin jo liimauksista irti, kun suunnitelma meni uusiksi.


Panelointi oikealla on bambutabletin säleistä, jotka riittivät juuri ja juuri. Porrasnurkkauksessa on aaltopahvia sormipanelina.

Tapetti valikoitui uudesta kuviopaperivihkosta. Kuviopapereita on kertynyt yllin kyllin, mutta kumma kuinka kaikki tuntuivat epäsopivilta tähän projektiin. Onneksi lähiaskartelukaupasta käteen osui sopiva pienehkö vihko, jonka sivuja (5 sivua samaa kuviota) yhdistellen sain tapetoitua tuon nurkan.

Portaiden alle rakentui pienen pieni komero. Tiesin, että jos en tee sitä nyt, se jää tekemättä. Kuka nyt takanurkkaan viitsisi kurkotella.


Piirsin kaavan portaiden alle jäävästä tilasta laittamalla portaat kyljelleen kartongin päälle. Sahasin 3 mm vanerista kaavan mukaan sivu- ja portaiden leveyden mukaan päätyseinät.  Maalausvaihe oli tosin kostuttanut raput niin etteivät ne ainakaan enää olleet symmetriset, kuten ei rakentamani nurkkakaan...


Komeron ympäryksen rakensin rimoista. Ovi on saranoitu kahden neulan avulla, joille porasin reiät kynnykseen ja yläkarmiin. Liimasin rimasta hyllyille kannattimet sekä päällystin origamipaperilla, jossa on sopiva retrotunnelma.

Komerosta tuli kapea ja syvä, aika paljon sinne mahtuu, mutta kaikki ei ole näkyvissä: Leipäkori, voilautanen, sokeri- ja kahvipurkit, pata eilistä keittoa, avattu hillopurkki, pino lättyjä, alalaatikossa muutama vanha peruna ja itänyt sipuli.


Keittiökaapisto on ostettu maalaamattomana Pikkiset-kaupasta. Totesin heillä olevan laadukkaasti valmiina sellaista, minkä tekemiseen ja pohtimiseen minulta menisi turhan paljon aikaa, eikä tuloskaan olisi taattu.


Siistin ikkunanympäryksen sytyketikuilla ja profiililistalla. Samalla syntyi aika syvä ikkunalauta,  hieman piti tunnelmoida ja kokeilla miten kukkaruukku sopii.


Kaapiston materiaali on kotimaista koivua kuten klapit puulaatikossa. Ämpäri on paikoillaan ja vetolaatikossa on toistaiseksi pyyheliinoja, joiden raidat ajelin ompelukoneella punaisella langalla.


Pitäisi päättää minkälainen hella tuonne sopisi. Kaikki valmiit puuhellat vaikuttavat liian suurilta. Lisäksi tarvitaan apupöytä ikkunan alle ja kylmävesipiste nurkkaan. Ei millään malttaisi rakentaa huonekaluja, kun pitäisi saada lisää seiniä pystyyn...

Huh hellettä, eilen oli poikkeukselliset 30 astetta, tänään 27.

4 kommenttia:

  1. Me encanta el aspecto que va tomando la cocina,los tonos son muy agradables y luminosos!!
    Besos.

    VastaaPoista
  2. I love this room and look forward to seeing it furnished. I like how you have made to seperate area's with the different colourschemes. Good luck with filling this room.

    Huibrecht.

    VastaaPoista
  3. Your enclosed shelves under the stairs is an ideal way to maximize every available space and it's Lovely!
    I also think that the stripe paper looks soooo pretty especially with the painted stairs and the beadboard and the huge kitchen window!
    The patterned paper on the opposite side of the room is also a great choice and makes a great backdrop for the vintage cupboard unit.
    I am DEFINITELY enjoying this atmospheric room!

    VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.