lauantai 23. toukokuuta 2020

Maalausta / Painting Furniture

Kauden väri on täällä ollut harmaanruskea, joka lähti liikkeelle etikkaliemellä käsitellystä puulaatikosta (missä nalle seisoo alakuvassa. Irrotin nallen rintaneulan pinteestä, vähän jäi arpia selkään.)
Sekoitin akryylimaaleilla samaa sävymaailmaa ja väriä tarttui aika moneen kalusteeseen. Nojatuolin kankaankin maalasin, tuoli on niin kauniisti verhoiltu, että päätin oikaista.


Tuolit näyttivät tältä ennen maalausta. Kovasti on kirjavaa, minua häiritsi useampikin asia.


Kaapin olen joskus maalannut kermankeltaiseksi. Testasin oviin tekniikkaa, missä kuva kiinnitetään liimapintaan kuvapinta alaspäin. Annetaan kuivua ja hierotaan vaikka märällä sienellä välissä oleva paperi pois. Jotkut käyttävät valkoista liimaa, minulla oli tammensävyiseksi värjättyä kalustelakkaa. Kuvat tummuivat sen johdosta ja lipasto vaati tummempaa väriä.


Tekniikan hyöty on se, että liimattu kuvio uppoaa ympäristöönsä paremmin eikä näytä niin päälleliimatulta. Hento kerros paperia saa pinnan näyttämään vanhalta ja hauraalta.


Kannen marmoroinnin säilytin samanlaisena.


Valokuvakehykset ovat metalliriipuksia, joista leikkasin ripustuslenkin pois. Vanhensin niitä maalaamalla ruskealla akryylilla. Valokuvakehyksien taustalle liimasin kaksi palaa mustaa kartonkia. Muut kehykset ovat jotain massaa, eivätkä aivan suoria.


Kaapin ovien vetimet tein korupiikeistä, helmikaloteista ja pisaranmuotoisista metallihelmistä.


Penkkikin sai uuden kerroksen väriä yhtenäisyyden vuoksi. Oikealla oleva kukkapylväs oli alunperin mahonginväriseksi lakattu. Lisäsin kultaa hyvin kuivalla siveltimellä harmaan päälle.


Salissa näyttää nyt tältä, olkoon tuo turkoosi matto kunnes löydän paremman.



Takassa on kullanvärinen servettirengas odottamassa valurautaiseksi tai pronssinväriseksi käsittelyä.
Nurkassa oleva kirjoituslipasto säästyi toistaiseksi maalaukselta.


Seinäkellokin pääsi vihdoin seinälle. Porasin seinään reiät, joihin liimasin nuppineulat. Painava kello roikkuu yläosastaan niiden varassa. Maalasin kellonkin samalla harmaanruskealla.


Ilman turkoosia olisi rauhallisempaa. Pitäisi varmaan etsiä alla olevan kuvan sävyinen suurempi matto.


Huone alkaa olla voiton puolella, olen tyytyväinen että sain nytkäytettyä kartano-projektia eteenpäin. Välillä tuntuu kuin kaikki ratkaisut olisivat kuin liimattu paikoilleen.

Nyt alkaa olla kevät kauneimmillaan ja puutarhassa menee paljon aikaa ja se on ihanaa.

12 kommenttia:

  1. Hei, no onpa hieno kokonaisuus. Lipasto sai hienon ulkoasun. Kannatti nähdä vaivaa. Että on hieno huone. Enpä osaa eritellä kun kaikki näyttää niin hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kunne. Tykkään että uudelleen maalaaminen sai huonekalut näyttämään vanhemmilta.

      Poista
  2. Prachtige metamorfose. Ik zou alleen het witte randje van het vloerkleed nog even met een kleurtje afwerken. Verder vind ik het een chique geheel geworden.

    VastaaPoista
  3. Onpa kaunis huone ja kivasti olet käsitellyt noita huonekaluja. Turkoosi matto ei todella näytä kuuluvan tuonne, joten sen tilalle varmaan löydät sopivammman.

    VastaaPoista
  4. El color de los muebles es precioso! La sala presenta un aspecto muy acogedor y elegante!
    Besos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you again Pilar! Neutral colours worked out better than I hoped, happy :)

      Poista
  5. Los muebles han quedado preciosos, y el salón es espectacular !!!!

    VastaaPoista
  6. Hienot tuunaukset. Varsinkin nojatuolin muutos on huikea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos MarEve! Tähän asti en ole pystynyt maalaamaan kangasta, mutta lopputulos ei ollutkaan niin jäykkä vaan hieman pellavanomainen, mistä pidän.

      Poista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.