perjantai 15. toukokuuta 2020

Pikamatto / Easy Carpet

Löysin viime talvena kirpputorilta pussukan, joka selvästi koostui kahdesta pienoismatosta. Purin puoliskot irti rikkinäisestä vetoketjusta ja toisistaan. Ilokseni matot olivat kuvioiltaan kokonaiset. Pesin ne ja päättelin kapeat sivut kääntämällä saumanvarat nurjalle puolelle. Pitkille sivuille ei tarvinnut tehdä muuta kuin prässätä taitteet suoriksi.

Ompelin ompelukoneella mustalla langalla pitkin tummaa raitakuviota matossa. En arvannut, että tiivis tikkaus venyttää maton neuloksen kapeissa päissä. Toisaalta eihän oikeatkaan matot ole välttämättä aivan symmetrisiä, se riippuu kutojasta. Lopuksi liimasin alapintaan hapsuiksi lakanakankaasta leikatut ja toiselta reunaltaan puretut suikaleet.


Matot ovat sopivan kokoisia kartanon suurehkoihin huoneisiin. Värikin on hieno, tosin se vaikuttaa kartanoon liian voimakkaalta. Minulla on luultavasti kolme vaihtoehtoa:

Jättää matot aurinkoon haalistumaan tai yrittää värjätä ne jotenkin tai jättää ne odottamaan jotain tulevaa projektia. Kaikissa vaihtoehdoissa lopputulos on epävarma. Tilanne kuvastaa hyvin tätä harrastusta. Helposti koottu matto ei sittenkään ole helppo.

Kartanon juhlasalissa turkoosi syö muut värit.


Olen maalannut muutamia huonekaluja kuvien oton jälkeen, siitä seuraavassa päivityksessä.


Kirjastoon väri melkein sopiikin. Oranssien kuvioiden väri toistuu verhojen oransseissa kukissa. Onko värejä kuitenkin liikaa? (On). Tämä huone on toiminut pitkälti punaisten ja vihreän yhdistelmänä. (Haluan selkeyttä, tavaraakin voisi vähentää täältä). Huoneet ovat samankokoiset keskenään, mutta kirjasto vaikuttaa pienemmältä.


Seuraavaan kertaan, voikaa hyvin ja kiitos kommenteistanne edelliseen.

6 kommenttia:

  1. What a great find - lucky you. The carpets are beautiful and look just amazing in the roomes.

    VastaaPoista
  2. La alfombra es preciosa,me encantan sus colores! En cuanto al efecto en las habitaciones,todo depende de tu gusto,a mi,personalmente,en la biblioteca me gusta mucho!
    Besos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Pilar for your opinion. Perhaps I try to get used to this bright colour.

      Poista
  3. The colours are Beautiful and the patterns Perfect, and I'd say that you've done a Terrific job of converting them from one Purse into 2 Expensive looking carpets!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Elizabeth, I'm still in doubt with this carpet...

      Poista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.