lauantai 18. kesäkuuta 2016

Ompelua / Dressing

Kesä- ja talvityttö. Kiitos sadepäivien, sain ommeltua uudet vaatteet näille kahdelle posliininukelle. Eilinen kerhoseurakin auttoi, muuten olisi jäänyt muutama pitsi kiinnittämättä.

Oikeanpuoleinen nukke on kahden euron löytö Kierrätyskeskuksesta ja sillä oli siivet sekä helinäkeijumainen asu. Vasen on nukkekotikaupan perusnukke, jota tyttäreni ei huolinut leikkeihinsä, koska hänen talossaan asuu ainoastaan eläimiä.


Olen hieman kohentanut kampauksia, muuten nukeilla on alkuperäiset hiukset. Vaalea asu on nenäliinasta, mitä olikin mukava käsin ommella. Sukat ovat palaset vanhaa pitsinauhaa, jota liimasin suoraan sääriin. Oikeanpuoleiselle tein lisäksi nahkakengät jalan ympärille liimaten.
Sovitusnukke on Erjan tekemä ja ompelukone samoin jostain miniatyyrimarkkinoilta. Viimeisenä on vielä mainittava Sue Atkinsonin ansiokas kirja Making & Dressing Dolls' House Dolls, josta olen saanut kaavat ja inspiraatiota.

Olen innoissani päästyäni alkuun historiallisten asujen kanssa. Ei tarvitse tulla tarkkaa epookkia, kunhan on edes jotenkin uskottavaa. Käsinompelu on oikeastaan aika rentouttavaa...

Kiitos kommenteistanne edellisiin kirjoituksiini, palaamisiin.

4 kommenttia:

  1. Kauniita mekkoja. Ja hyvin uskottavaa!

    VastaaPoista
  2. Very Lovely little dresses Riitta! Both patterns are Charming and look pretty on the doll's and they look pleased to be wearing them! :D

    elizabeth

    VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.