sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Valmis katto / Roof done

Pellitin katon kiinalaisella tussimaalauspaperilla, mitä minulla sattui olemaan. Se on hieman vahvempaa kuin silkkipaperi. Paperissa on kapea raitakuvio, joka ei juurikaan näy. Maalasin paperin kuivuttua päälle tummalla harmaalla, sitten kuivalla siveltimellä vaalealla seinän värillä sieltä täältä muotoja esiin nostaen ja lopuksi patinoin ruskealla värillä, märällä siveltimellä pesten ja liiat talouspaperilla pois pyyhkien.


Ylimmän kerroksen lattian reunoihin kiinnitin ohuet listat ¨peltiä¨ettei lautalattia irvistele näkyviin ylhäältä katsottaessa.Melkein kuin Pariisin kattojen yllä? Puoliso kiusoitteli puuttuvista sadevesikouruista, mietin niiden paikkaa myöhemmin...


Huolittelin katon takaosan liimaamalla kapeat kartonkilistat myös takaseinään pellityksen reunaan. Takaseinässä näkyvät sahausjälkeni sekä kerrosten väliin liimatut listat. Lattialevyjen ulokkeet liimattiin noihin takaseinän vaakasuoriin aukkoihin. Mitat toimivat vaikka sahasin takaseinän kolmeen osaan ;)


12 kommenttia:

 1. Kaunis katto, ihan kuin 1/1 talossa

  VastaaPoista
 2. I LOIVE IT!
  It looks just like a sheet metal roof and I love that you have painted the paper so realistically! BEAUTIFUL work! :D

  elizabeth

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Elizabeth! It wasn't effortless task but I managed to do it. Perhaps varnishing with satin / matte medium could make it less fragile?

   Poista
 3. Kiitos kaikille, ei ollut aivan helppoa liimata paperia ullakon ikkunoiden ympärille. Onneksi paperikerrokset ovat niin ohuita, ettei joka paikkapala näy.

  VastaaPoista
 4. Ce toit est vraiment réussi, il est tout-à-fait comme les toitures en zing parisiennes.

  VastaaPoista
 5. Koko talo on aivan uskomaton. Kyllä olet taitava ja viitseliäs, kun tuossa mittakaavassa jaksat ahertaa. Minulle riittää kyllä tämä 1:12. Mutta sellaistahan tämä on, kun johonkin syttyy niin se vie mennessään. Olkoon mittakaava mikä milloinkin. Kiitos komenteistasi ja ihanaa kevättalvea Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katrina! Ihastuin tämän talon sekä joidenkin huonekalukittien realistisuuteen, lisäksi lisää 1:12 mittakaavan nukkekoteja ei meille mahdu. Neljänneskokoisia voisi mahtua useampikin sitten joskus.

   Poista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.