sunnuntai 4. tammikuuta 2015

1:48 intoa / 1:48 scale dolls' house

Harjakorkeus on saavutettu! Perjantaina kerhossa minulta kysyttiin, joko olen aloittanut tämän talon rakentamisen, kyllä vain olen. Nyt näyttää siltä, ettei tämä 1:48-projekti jää vuosikausiksi keskeneräisenä odottelemaan.

Oikeastaan ainoastaan porrashuoneet ovat valmiit, huoneista puuttuvat viimeistelevät listat ja ylin kerros on kokonaan kesken. Tosin sinnekin on ilmestynyt väliseinät kuvien ottamisen jälkeen. Tapetit skannasin aikaisemmin ostamistani 1:12-tapeteista. Vaalensin tiedostoja Photoshopissa, pienensin neljännekseen, kopioin riittävään leveyteen ja tulostin.

Värien ja tapettien valitseminen on yhtä haastavaa kuin suurempaakin tehdessä. Päätin helpottaa tehtävää ja maalasin kaikki talon ovet ja listat samalla valkoisella.Kirjastohuone on pisimmällä. Takka on Petite Properties -kitti kuten ovet ja itse talokin, muun olen tehnyt nollasta. Kahta ensimmäistä kerrosta olen korottanut, kolmas on kitin mukainen.

Takan muuri on kapalevyä, kristallikruunusta yli jäänyt metalliosa löysi paikkansa takan edessä. Kirjahyllyn ja kirjat olen tehnyt kapeista spaatteleista. Liimasin maalattuja tikkuja nippuihin ja leikkasin näin useamman kirjan satseja kerrallaan. Tässä on ensimmäinen tuotantoerä nahkaselkäisiä korupainoksia, huh.


Olen innoissani tästä pienestä mittakaavasta, ihan positiivinen kokemus tämä on ollut tähän asti. Joskus vuosia sitten ihmettelin amerikkalaisen Dollhouse Miniatures -lehden neljännes-skaalaa, mitä se tarkoittaa ja voiko se olla tottakaan. Nyt katson niitä artikkeleita uudella mielenkiinnolla.

4 kommenttia:

 1. Hi Ritta, It looks as if you are off to a great start on this tiny house and doing a great job too! I love the wrap around, library book shelf and the fireplace is so detailed for such a minute item. I know that my eyes would give out trying to work to this scale, but I love seeing what you have done. It all is looking Beautiful thus far. :D

  elizabeth

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Elizabeth, this is exciting project. I know decorating will be harder to accomplish than building. You never get it done really. Something is always missing or wrong style, color etc. That play is endless. I have received new table light and glasses and decided to ignore what I can't see... Wish me luck.

   Poista
 2. Ei kuvastakaan osaa hahmottaa talon kokoa todellisuudessa, mutta nähtyäni oven "livenä" on jonkinlainen kuva talon pienuudesta. Kärsivällisyyttähän sinulta löytyy tämän projektin eteenpäin viemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaaminen onkin entistäkin haastavampaa, etenkin talon sisätiloihin. Kärsivällisyyttä riittää vielä rakennusvaiheessa, se kun on suht nopeaa valmiiden osien ansiosta. Saa sitten nähdä miten pitkälle sisustaminen aikanaan etenee.

   Poista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.