tiistai 17. marraskuuta 2020

Uudet kukkalaatikot / New Planter boxes

Elokuussa loma loppui ja edellisen päivityksen puuhuvila jäi tietysti kesken. Miniatyyriharrastukseni on ollut kokolailla tauolla. Nyt onkin taas vuosi lopuillaan. Silmäilin keskeneräisiä projektejani ja marraskuun hämäryydessä tämä kuviteltu lomatalo etelässä alkoi vaikuttaa juuri sopivalta keskittymisen kohteelta.

Kreikkalaisen talon kolmen ikkunan alla on vihdoin kukkalaatikot. Mainio ohje pelargonioiden tekoon löytyy mm. Elizabethin blogista

Pari kokemusta ohjeesta: Useamman varren kietominen yhteen kimpuksi mielestäni helpotti kokoamista. Minulla ei ollut kukkapohjiksi styroksipalloja, joten pyörittelin vihreästä paperista liiman avulla pallukat varsiin. Jos ne eivät aivan terälehdillä peittyneet, se ei mielestäni haittaa vaan vaikutelma on silti luonnollinen. Sormia piti pestä säännöllisesti, jotta pallukat liimaantuivat oikeaan paikkaan :).

Käytin kahta piparkakun mallista kuviolävistäjää sekä kukkiin että lehtiin. Huopakynillä oli kätevä lisätä väriä ja kuvioita. Kukkalaatikoiden valmistumiseen kului tunteja kolmena päivänä, vaikka osa vaaleanpunaisista kukista oli jo aikaisemmin tehtyjä. 

Ylimmässä kuvassa on itsetehty kukkalaatikko ja huopakynillä voimistetut kukat. Muissa kuvissa on kyse kahdesta eri ostolaatikosta. Köynnöksiin käytin eri kuviolävistäjää, näitä kun on tullut kerättyä... Kukkia olisi mahtunut enemmänkin, ällistyttäviä määriä ruukkuihin mahtuukin.

9 kommenttia:

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.