perjantai 7. kesäkuuta 2019

Lämmönlähteitä / Stoves

Viime päivät olemme saaneet nauttia helteestä, mutta kevätsää oli oikukas. Kylmänä päivänä löysin hyllystäni Patricia Kingin mainion kirjan Dolls' House Fireplaces &Stoves.

Pari lämmönlähdettä syntyi kirjan inspiroimana vähitellen kerätystä kokoelmasta korunosia ja muuta hyödyllistä roinaa. Oli yllättävän haastavaa löytää yhteensopivia osia, muutaman päivän niitä pyörittelin ja sitten homma helpottui.


King ymmärtääkseni käyttää kuumaliimapistoolia, minä taas pikaliimaa, jolloin yhteenliimattavien osien välinen kontaktipinta on kriittisempi. Maalasin esineet lopuksi Humbrol Enamel pienoismallimaaleilla, jotka tarttuvat kaikkeen.

Alla hiilikamina, runko, jalat ja taso luukun alla puuta. Liimasin kylkeen metallifolioisen kynttilämansetin paloja, korunosia sekä luukun askartelufoliosta.


Alla aluperin kullanväriset takkavälineet, jotka maalasin messingin ja teräksen värisiksi sekä hopeanvärinen kannettava öljykamina. Kaminan runko on jumbokokoisen lyijykynän hylsy. Huulipunapuikon hylsykin kävisi.


Musta, kannettava öljykamina. Tämä voisi olla emalia eikä valurautaa. Kokosin sen shakkinappulasta ja korunosista.


Kaminoista tuli niin koristeellisia, että ne pääsivät kartanoon. Nyt huomaan unohtaneeni kiinnittää kannettaviin kaminoihin kantokahvan!

Etsin malliksi myös Pinterestistä kuvia aidoista kaminoista ja takoista. Ne osoittautuivat vielä mielikuvituksellisemmiksi kuin Patricia Kingin miniatyyrit.

Tämä oli kivaa puuhaa, jonka jälkeen arvostaa valmiita kittejä entistä enemmän.

8 kommenttia:

  1. Tus estufas son maravillosas!!
    Besos.

    VastaaPoista
  2. Your stoves have turned out beautifully! Very imaginative combinations of small items and jewelleryparts. I likecthem a lot. Thank you for sharing, Riitta.

    Huibrecht

    VastaaPoista
  3. Beautifully Done Riitta!!!! :D
    I love your interpretation of the black stove on legs and your little portable oil heaters are Adorable! Patricia King has some very good ideas in her books which are fun to collect for and then customize to suit your needs- Well Done!

    VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.