tiistai 28. toukokuuta 2019

Ulkosalla / Outdoors

Nuket pääsivät ulkoilemaan, nimittäin kukkaruukkuun ;)

Kyseessä on kookas bonsairuukku, jonka olen joskus poiminut läheiseltä parkkikirpputorilta. Sain siihen tänä keväänä istutettua minipuutarhan.


Paju (Salix) on lähikaupan pääsiäisrekvisiittaa, muut kasvit timjamia ja ajuruohoa (Thymus Silver Carpet, - Citriodorus Bertram Anderson eli sitruuna-ajuruoho, - Praecox Coccineus eli nummiajaruoho) sekä valkomaksaruohoa (Sedum Album).


Momokot esittelevät valmiiksi saamiani neuleita, joiden silmukat olen soveltanut 1:6-mittakaavaan Hanna Merosen ohjeista. Hattu on huonekaluverhoilukangasta, jonka pingotin muovikorkin päälle. Huomasin, että kannattaa valita hieman alimittainen korkki, sillä ainakin jäykän materiaalin ollessa kyseessä kupu väljenee muotilta otettaessa. Lieri on erillinen rengas samaa kangasta, jonka liimasin hattukupuun kiinni.


Neiti hienohelma 1:12 kartanonukkekodista pääsi myös puutarhaan. Alushameensa voi kastella sateen jälkeen kasveja tuoksutellessa. Posliininukke on Taru Astikaisen muotoilema.


Ruukussa nuket nojaavat multaan tökättyyn grillitikkuun.

Kasvit ovat kasvaneet kovasti kuvan oton jälkeen ja kiven voisi jo poistaa. Ruukku sijaitsee terassillamme puolivarjossa, joten saa nähdä jaksavatko kasvit kukkia. Sitruuna-ajuruoho on kadottanut varjossa häikäisevää keltaisuuttaan. Kaikkien lehdet ovat pienet ja siitä tykkään.

2 kommenttia:

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.