perjantai 7. syyskuuta 2018

Hannan neuleopissa / Hanna's New Book and Workshops

Hanna Meroselta ilmestyi alkuvuodesta upea kirja Pienenpieniä käsitöitä, kustantaja Moreeni. Kirjassa on yli 60 ohjetta miniatyyrikokoisten oikeiden käsitöiden tekoon. Tekniikoista on käsitelty neulonta, virkkaus ja neulahuovutus. Ohjeet ovat sovellettavissa koruiksi, nukkekotiin tai isommallekin nukelle. Hankin kirjan aika tuoreeltaan ja olen harjoitellut ohjeiden mukaan pikkuhiljaa. Kirja on todella innostava ja runsas, löydän siitä edelleen uusia asioita.

Osallistuin viime vuonna sekä myös tänä syksynä Hannan inspiroiviin työpajoihin, jotka pidettiin Vantaan opistotalossa, Tikkurilassa.

Sain Hannan opastuksella tehtyä Fridan heinäkuun helteillä aloitettuun mekkoon levenevän helman, hihat neuloin valmiiksi kotona. Turkoosi lanka uhkasi loppua kesken, joten jaoin loppupätkän kahtia ja jatkoin neulomalla oranssinpunaiset raidat hihansuihin ja helmaan.


Kirjan lopussa on nukkekotiharrastajien iloksi painettu miniatyyrikannet sekä -mallisivuja. Päällystin minikirjan kannet oikealla kluutilla. Jouduin muistaakseni kaventamaan selkää hieman, jotta sain suojapaperin yltämään kannen ympäri.


Kurssilla kokeilin myös kudotun näköistä pintaa (linen stich) sekä kotona vohvelipintaa. Ompelin mallitilkut tyynyiksi.


Tein ensin mainittuun niin paljon virheitä, että käänsin sen nurinpäin. Nurjalla puolella onkin kaunis helmimäinen pinta.


Alkuvuodesta neulomassani villatakissa on niin kapeat hihat, että oli haettava malliksi pienikätisin nukke. Hän on odottanut alushameisillaan vaatteita jo aika pitkään. Kieltämättä riisuttavat ja vaihdettavat vaatteet avaavat aivan uusia ulottuvuuksia näihin minihenkilöihin.


Seuraavaan takkiin ehkä muistan lisätä hihasilmukoita käsialani mukaan. Helma on samanlainen kuin Fridan mekossa, mutta levennysosasta tulee pidempi ja neulominen kestää... Kuvassa on 1 mm:n puikot sekä hihansuut odottamassa hakaneuloilla.


Nuket ovat Taru Astikaisen muotoilemia posliininukkeja.

8 kommenttia:

 1. Frieda looks Lovely in her new dress, and I love the colors you chosen for it. Also think that the lavender sweater is going to become a personal favorite for your little lady, especially as the weather cools down she won't want to take it off!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Elizabeth! I think Frida loves the drama. This should be a summer dress. Yes the sweater will be useful in the autumn. I'm happy with combination of blue colours and this doll's skin tone.

   Poista
 2. Such lovely knitting an beautiful colours! Hanna’s book looks to be great too.

  VastaaPoista
 3. Kadehtittava taito tuo neulominen, etenkin noin pienessä koossa, ihania tuotoksia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lea, olen innoissani uudesta taidosta. En ole koskaan ollut neuloja...

   Poista
 4. Kauniita neuleita ja aivan ihania koreja tuossa aiemmassa postauksessa.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.