lauantai 16. maaliskuuta 2019

Pannuja ja vuokia / Pans and Trays

Löysin jokin aika sitten taitavan Erzsébet Bodzasin ohjeen patojen tekoon Dollhouse Miniatures 046/2015 -lehdestä. Valitettavasti en löydä enää linkkiä tuohon näytenumeroon.

Jutun otsikko (Make a pan in a flash) ei aivan kuvaa omaa prosessiani. Minulla meni näissä useampi päivä, toisaalta ennen kyllästymistä tulin tehneeksi useamman kappaleen sekä varioineeksi mainiota ohjetta.


Leikkasin pohjat tukevasta kartongista saksilla ja reunat ohuemmasta katkoteräveitsellä. Kahvat ovat rautalankaa ja pinta akryylimaalia. Kun pannut ovat valmiita, ne on mukava täyttää kaikenlaisella aikaisemmin tehdyllä.


Kakkuvuoka on saman idean variaatio. Tein reunan paperipäällysteisestä rautalangasta. Aitokeraaminen pannunalunen vasemmalla on ostettu toiselta harrastajalta, minulla ei ole tekijästä tietoa.


Leivonnaiset ovat vasta tulleet uunista, joulutortut olisivat saaneet kohota enemmän :)



11 kommenttia:

  1. Your well-used cookware looks totally Authentic Riitta and I am Amazed at how you've successfully transformed the cardstock into "metal", AND at how scrumptious your baking and hot meals look in them!

    elizabeth

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Elizabeth! I am amazed too :) Cardstock is surprisingly versatile material, I have to make use of it more.

      Poista
  2. Onpa todella hyvännäköisiä pannuja ja vuokia! Oletko sekoittanut harmaata ja hopean väristä maalia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja! Olen maalannut ensin hopean akryylimaalikerroksen, jonka kuivuttua olen sotkenut pintaa mustalla ja ruskealla, jotta esineet näyttäisivät käytetyiltä.

      Poista
  3. Quedan genial, y los dulces se ven deliciosos !!!

    VastaaPoista
  4. These look so great Riita! So realistic. You have done a marvelous paint finish on them.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.