tiistai 1. elokuuta 2017

Harjassa on / I've reached the Roof

Kreikan taloon on valmistunut takka ja makuuhuoneen lattia. Tein takan sekalaisesta kokoelmasta puuta ja mdf-levyn paloja. Kaareva muuri on pala pahvia jonka taivutin kosteana liimapullon ympärille ja kuivuttua liimasin seinään. Käsittelin kaiken päältä pikasilotteella (Rapid Filler)


Olen lisännyt myös ikkunalautoja. Lattia on Bilteman sytyketikuista koottu. Jouduin hieman veistämään niitä epätasaisen seinän muotojen mukaan. Etureunassa on yksi tikku poikitellen, muut ovat pituussuunnassa. En ole toistaiseksi käsitellyt lattiaa mitenkään. Voi olla, että se saa jäädä tällaiseksi.


Sisäkaton tein niin ikään sytyketikuista sekä ¨kannatin¨rimoista, joita veistin karkeammiksi. Maalasin kaikki ennen taloon liimausta. Tässä pitikin olla tarkkana, että katto tulee suoraan, sillä kokosin sen seinien väliin enkä päälle.


Ulkokaton kanssa luovuin aika nopeasti suunnitelmasta rakentaa kaikki osat oikeasti kattotuoleineen... Katon teko alkoi mittaamalla keskilinja, jolle liimasin kuvitteellisen ¨kurkihirren¨ kannattajat. Pystyelementin korkeus määrää katon harjan korkeuden, näin sain päätettyä katon kulman mieleisekseni silmämääräisesti. Leikkasin kapalevystä katon puoliskojen kaavat, joita sovitin pystytukia vasten ja muokkasin pariin otteeseen. Sahasin sitten katon puoliskot vanerista kaavojen mukaan. Päätyjen kolmiot mittasin ja piirsin vanerille toisten osien kuivuttua painaen vanerilevyä kattoa vasten.


Teippi kiristää osat toisiaan vasten. Katosta tuli luja ja äkkiä katsottuna symmetrinenkin, ainoastaan räystäiden leveys vaihtelee hieman joka seinällä. Päätin olla siitä välittämättä.


Lopuksi vielä kuva japanilaisesta sahasta, jolla olen sahannut kaikki talon seinät. Ikkuna-aukotkin syntyvät ilman porausta kulmiin sahan kaarevan kärkiosan ansiosta.


Seuraavaksi onkin vuorossa savupiipun teko sekä katon kattaminen tiilillä.

21 kommenttia:

 1. It is looking great! The interior treatments - floor, ceiling, walls - really look authentic. Great workmanship!

  VastaaPoista
 2. WOW! This Greek house is looking Amazing! I love the various details you used i.e. the slats on the shutters, the curved sections of the interior and the bleached whitewashed surface of the house coupled with the Sea Blue woodwork.
  And your wooden ceiling is BEAUTIFULLY done too- Two Thumbs WAY UP! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Many thanks Elizabeth! I have to confess that slats on the shutters are slats of our real home showing through miniature windows... A nice effect anyway.

   Poista
 3. Upeita yksityiskohtia ja todella pikkutarkkaa työtä. Talosta tulee todella ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lea! En tiedä pikkutarkkuudesta, yritän peittää virheet ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niin mäkin. Tämä on ollut sadekesän lohduke.

   Poista
 5. Hei, Riitta! Pidän todella kreikkalainen talo! Erinomaisesta työstä ja erittäin mielenkiintoista seurata vaihe vaiheelta. Minusta näyttää siltä, että parlamentti antaa erityistä joy winter palauttaa mieleen aurinko. Halauksia, Julia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Julia, kiitos. Nyt yritän muistaa ottaa myös vaihekuvia, ajattelin niiden olevan mielenkiintoisia lukijoille ja myös muistin avuksi itselle. Jos koskaan ryhdyn uudelleen samanlaiseen projektiin, hah...

   Poista
 6. Has avanzado mucho,se ve preciosa! Buen trabajo.
  Besos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Pilar, thank you! I have kept working with this house almost every day.

   Poista
 7. Talosta on tulossa todella hurmaava! Hyvät työvälineet ovat tärkeät, mistä olet hankkinut tuon sahan? Oma sahani on aika kömpelö, mutta en ole löytänyt parempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ingi, kiitos, saha on Clas Ohlsonilta. Kopioi tämä linkki osoitekenttään:
   http://www.clasohlson.com/fi/Lävistyssaha-Gyokucho-Razorsaw/30-7169

   Poista
 8. Great progress! I love everything.
  Geneviève

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.