keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Pieniä projekteja / Small Projects

Paljon kiitoksia kommenteistanne edelliseen blogipäivitykseen!

Kaikenlaista pientä on tullut taas tehtyä.

Verhoilin Minimunduksen nojatuolin uudelleen. Lisäksi tein tuoliin sopivan rahin. Kangas on dupionsilkkiä, mitä löysin onnekseni näytepakan eri väreissä kirpputorilta. Kuvioton kangas rauhoittaa kartanon kirjastohuonetta.


Nojatuoli oli monta vuotta turkoosinvihreää, löyhäkudoksista keinokuitua, josta en pitänyt. Allaoleva kuva on vuodelta 2011.


Tein kiikarin ja kaukoputken Susannan kirjan ohjeilla, nekin kartanon kirjastohuoneeseen. Taas on niin hämärä päivä, että jouduin kuvaamaan esineet nukkekodin ulkopuolisissa lavasteissa.


Kunnostin hieman gramofonia, joka on oikeasti teroitin.


Kukkasipulit pääsivät ruukkuihin sammaleen kera.


Jälleen yksi laventeli tuli tehtyä, en kyllästy tähän kasviin koskaan. Lipasto on myös Minimunduksen.


Helmilaatikkoakin on tullut pengottua, ensin parien etsintä tuntuu hankalalta, sitten pikkutavaroiden kokoamista ei malttaisi lopettaa.


Lopuksi vielä patinointia, käytin kuvan ruostutus-ainetta. Valitettavasti se on hyvin kallis Helsingin keskustan askartelukaupassa, huomasin sen pari vuotta sitten olevan Berliinissä käydessäni siellä puolta halvempi!


Ruostutusaineen alla on kerros tummansinistä Humbrol Enamel -maalia, joka kuultaa hieman lävitse. En saanut niin voimakasta efektiä aikaan kuin pakkauksen kuvassa on. 1-aineen jälkeen pinta oli tummanharmaa, 2:n jälkeen alkoi muodostua turkoosia kuviota ja hentoa ruostepintaa lähinnä painaumiin ja muihin kohtiin, missä 2-ainetta oli runsaasti.

Mielenkiintoisia efektejä kyllä syntyi, kun kyse on kemiallisesta reaktiosta eikä ihmiskäden jäljestä. Laitoin molempia aineita useita kerroksia prosessin kestäessä päiviä. Hauskasti kerrosten alta ei enää erota, mikä esineen osa on metallia, mikä muovia.

14 kommenttia:

 1. Unas miniaturas preciosas y la sala biblioteca muy bonita.

  VastaaPoista
 2. I love your first photo. A beautiful grouping, lovely colours and the patina worked well!

  VastaaPoista
 3. Huolellisesti toteutettuja esineitä. Ja kauniisti sommiteltuja kuvia. Hämärä aika on kyllä haasteellistä kuvauksen kannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Usein nukkekotikin sijaitsee asunnon hämärässä nurkassa ja sen valaiseminen on haasteellista. Käytän toisinaan kirkasvalolamppua, välillä onnistuneesti, välillä tulee liian kovat kontrastit ja yksityiskohdat katoavat.

   Poista
 4. Preciosos objetos y muy buena puesta en escena!! El sillón ha quedado perfecto con el reposapiés y me encantan los binoculares y el telescopio!!
  Besos.

  VastaaPoista
 5. Jäällen niin kaunista kaikki! Ja totta, laventeliin ei kyllästy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Piikko! Kevät tulee ja taas alkaa kukkien aika!

   Poista
 6. Tuoli näyttää todella hyvältä uudelleen verhoiltuna ja tahi täydentää kokonaisuuden. Monenlaista ihanaa olet tehnyt! Laventeli on kaunis. Tuota gramofonia hetken pohdinkin, että mistä olet sellaisen löytänyt, mutta kyseessä onkin teroitin .. Täytyykin pitää silmällä jos joskus itsekin törmään vastaavaan :-)

  VastaaPoista
 7. Hei kiitos! Löysin terottimen rikkinäisenä edullisesti kirpputorilta. Rakensin siihen uuden kammen, torvihan on tärkein, sitä olisi vaikea itse tehdä.

  VastaaPoista
 8. Riitta Hei! Kuinka paljon kaunista! Pidän Service Pack tarjoaa nyt nojatuoli, hyvin rauhallinen ja mukava väri. Telescope ja kiikarit - pienet mestariteoksia! Haluan luottaa oppikirja. Kukat ovat viehättävä ja luo kevään tunnelmaa. Laventeli on iso asia, miten teet?
  Oh! Minulla on paljon kysymyksiä ja paljon uteliaisuutta. Toivotan teille paljon inspiraatiota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, laventelin lehdet (erica moss) olen tilannut täältä: http://theminiaturegarden.blogspot.fi/

   Tässä tosin kukinnot ovat flower soft -ainetta.

   Poista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.