keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Fairfield 1:24

Rakentaa, rakentaa, voi tätä pienten hiottavien osien määrää. Greenleafin Fairfield-kitti on odottanut viisi vuotta keskeneräisenä hyllyn päällä. Kannatti odottaa, sillä nyt tiedän tarkemmin minkälaisen siitä haluan. Näytän projektin tässä vaiheessa, kun ulkoseinien laudoitus on hyvässä vauhdissa ja sisätilat melkein rakennetut.


Teen ulkolaudoitusta kahvitikuista, joita minulla on tuhannen kappaleen pussi. Nyt näyttää siltä ettei pussi tyhjenekään tässäkään projektissa ;)


Päällystin seinät 1:12 mittakaavan tapeteilla sekä askartelupapereilla, joissa oli sopivan pieni kuvio.  Portaikossa on vaalea 1:1-tapetti.


Alhaalla vasemmalla näkyy Brianin viilukurssin jälkeen vuosia sitten tekemäni parketti. En ole varma, osaisinko tehdä sitä enää noin siististi. Se esti minua maalaamasta kaikkia lattioita harmaaksi. Keskikerroksessa ja ullakolla oikaisin lattian teossa vetämällä laudoituksen urat suoraan lattialevyihin.

Ullakon tornihuoneesta tulee oveton. Oikeastaan siellä on ovi piilossa tapetin alla, se näkyy savupiipusta vasemmalla.Yllätys oli talon suuri koko 1:48-projektin jälkeen sekä rakentamisen työläys. Osia on valtavasti ja projekti on kuin kolmiulotteinen palapeli. Jokainen osa pitäisi hioa sekä maalata useampaan kertaan. Tämä kitti ei todellakaan ole laserleikattu. Taloni on vanha ja painunut, ehkä asukkaatkin?


En uskalla liimata vielä ulko-ovia paikoilleen, sillä niiden väri on vaihtunut jo neljästi...


Sininen huvila piti saada, mutta minkä sininen? Lopulta sekoitin ulkomaalin valkoisesta, vaaleanharmaasta ja harmaansinisestä akryyliväristä lasipurkkiin odottamaan.


Rakensin portaat ullakolle, onneksi ei näy kuinka kierot ne ovat. Porraskaiteesta tuli liian korkea, korjaan sen vielä. Alinna näkyy keittiö, oikealla laattalattiainen kylpyhuone.


Nukkekodissa riittää katsottavaa, kun yksityiskohtia riittää ja muoto polveilee kuin oikeassa talossa. Nyt alkaa laatikonpohja häämöttää ja uskon saavani tämän myös valmiiksi ainakin rakentamisen osalta.

7 kommenttia:

 1. Hi Riitta! I have always loved this Greenleaf kit and really wish that they would make a 12th scale version of it because it is a Beauty! I love how the rooms are laid out more like a real house and the luxury of all the light that is captured in this house. I know just what you say about needing to get the paint color right before anything is finally glued in place, but you have made the interior wall look lovely with the pretty wallpapers that you have selected. The floors look good too!
  Keep up the great work and have fun with this very charming doll's house. Five years was a long time to wait! :D

  elizabeth

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Elizabeth! Thank you for your nice words. 12th scale version would be magnificent and huge to rotate! I think this project will turn out to pleasure after all hard work. It will be something new and unlike my other houses :)

   Poista
 2. tosi kaunis tuo talon väri. Ihana sininen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katrina, epäröin pitkään oikeaa sinistä etsiessäni. Nyt olen valintaani tyytyväinen ainakin toistaiseksi ;)

   Poista
 3. I've just find your blog on someone elses blog, so here I am, your newest follower :)!
  Your dollshouse is wonderful, although it isn't finished yet ;).
  I like this blue color, it suits your house very well :D!
  Wishing you a nice weekend. Kind regards, Ilona
  www.MiniMumLoon.blogspot.com (just in case you can't find my blog ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Welcome Ilona, nice to hear from you! Well Fairfield isn't finished yet nor any of my other dollshouses... After having this one built I try to concentrate more in interior decorations. Thank you for your compliments.

   Poista
 4. Kaunis talostasi tulee. Ostin ystävältäni (ei laserleikattu) samanlaisen talon. Hän oli yrittänyt sitä kasata, ei ollut malttanut hioa reunoja. Nyt minulla iso kasa talon osia, olen niitä hionut ja nyt aloin sitä pystyttämään. Suuri ongelma on se, että ystävälläni ei ollut talon kasaamisohjeita tallella. Lähestyn nyt sinua asialla, että voisitko ystävällisesti lähettää kasaamisohjeet minulle tai kopiot niistä? Maksan kyllä haluamasi summan. Onnistuuko? Minulle se olisi valtavan iso apu talon kokoamisessa. Yst. Anneli Lindsberg, puh. 040-1603551.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.