torstai 13. maaliskuuta 2014

Säilöntää / Making preserves

Kiitos kommenteistanne edellisessä päivityksessä. Syreenikujalla on todellakin vietetty sekä kevättä että sadonkorjuuta samanaikaisesti uppoutuessani polymeerimassojen maailmaan. Yritän keksiä asetelmia, mihin saisin esille irrallisia muovailun tuotoksia tai kätkettyä vanhoja.

Thank you for your encouraging comments. I have had both spring and harvest while practising with polymer clay. Now trying to assemble settings where show (or hide) self made polymer clay objects.


Marmeladin valmistusta. Liimasin kaiken kiinni lautaan.
Making marmalade. Glued everything on wooden board.


Kokeiluja säilykkeistä muottitekniikalla, ainoastaan kolikon päällä oleva purkki on lasia. Muut olen tehnyt latomalla ainekset muottiin ja muotti on käynyt uunissa. Muottia vasten ollut pinta jäi hieman himmeäksi ja vaati pari kerrosta lakkaa. Purkeissa on paperin alla massasta tehty kansi. 
Käyttämäni muottiaines on kaksikomponentti silikonia. Erilliset valkoinen ja sininen massa sekoitetaan yhteen sekä muotoillaan esineen ympärille, jolloin ne kovettuvat muutamassa minuutissa. Kiirettä pitää ja muotista tulee helposti liian ohut tai paksu.

Only glass jar is one on the right on top of the coin. I made others filling liquid polymer etc directely in moulds which baked in oven. I have used 2-part silicone mould material.

9 kommenttia:

  1. I think that this is a great technique for making your preserves and it would certainly save on the extra expense of having empties to have to fill. This is Brilliant and your preserves look Marvelous!

    elizabeth

    VastaaPoista
  2. Olet kyllä massaillut kaikkea ihanaa. Samanlaisia säilykkeitä on minullakin tehtävien listalla :)

    VastaaPoista
  3. Taas niin upeita massailuja! Ihana käydä näitä katselemassa <3

    VastaaPoista
  4. Carmen, Thank you so much!

    Elizabeth, Filling empties is certainly easier task but not necessary faster. In my case I should order nice tiny jars abroad and wait until they arrive. Some days I just can't wait :)

    Marjatta, se lista tuntuu vain pitenevän koko ajan, kun keksii lisää kaikenlaista kokeiltavaa.

    Karoliina, kiva kuulla että viihdyt täällä!

    VastaaPoista
  5. Tuo appelsiini marmeladin valmistus on niin herkku!!! Nam! :)

    VastaaPoista
  6. Ai miten upeita säilykkeitä - ihanstus!

    VastaaPoista
  7. Hi Riitta, I had fun looking back through your posts. Your workshop with Susanna certainly inspired you ! Love your bulbs ready to plant.
    Warming up here in Vancouver at last.
    Regards Janine

    VastaaPoista
  8. Hi Janine, Nice to hear that you enjoyed reading my posts. Yes I had hyper active polymer clay phase. Then lacked time to accomplish most of the ideas... Till next time.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.