keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Valon taikaa

Nyt kruunuissa on sähköt kytkettynä, omat haasteensa siinä kyllä oli. Opin kantapään kautta mm. että sähköjohdon pinta on hyvin haurasta, viilalla suurennettu metalliosa repii sen helposti rikki. Seurauksena puolet talon valoista jäi syttymättä, sulake paloi, kyseinen johto paloi katkonaiseksi useasta kohdasta.

Sinänsä itsetekoisia valaisimia tuntuu olevan helpompi saada päälle kuin joitakin valmisvalaisimia, joissa lamppu voi pyöriä tyhjää kierteissään eikä saa kunnon kontaktia. Kontakti tuntuu muutenkin olevan henkimaailman asia, kun on kyse niin pienistä kappaleista. Luulenpa että mahdollisen seuraavan taloni sähköistys tapahtuu led-valaisimilla ilman johtojen kanssa sähläämistä. Voiko ledeistä sitten tehdä itse omia valaisimia, olen nähnyt kaupoissa vain valmiita malleja? Kokemuksia sähköistyksestä?
Ensimmäisenä on kolmas tänä keväänä tekemäni kruunu.

Valot kytkettynäAikaisemmin esittelemäni 2-kruunu valot päällä. Ensimmäinen joutui tuonne väliseinän taakse, se loistaa hieman oviaukosta.

2 kommenttia:

  1. Kyllä nuo upeat itsetehdyt valot ovat kaiken vaivan väärti! Minulla aloittelijalla on vain ledvaloja, ja niitäkin vasta muutama. En osaa vielä tarpeeksi tehdäkseni sähköistyksen, saatika omia valoja. Olet todella taitava, ei voi kuin ihailla :)

    Ihanaa pääsiäisenaikaa!

    toivottaa JohannaMaria

    VastaaPoista
  2. Hei JohannaMaria, kiitos kommenteistasi. Eihän valoissa ole periaatteessa muuta vaivaa kuin valonlähteen pujottaminen erilaisten esineiden sisään ja ripustaminen jotenkin nukkekotiin, siis periaatteessa. Mukavaa Pääsiäistä sinullekin.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.