sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Ateria taivasalla / Al fresco Dining

Kuvitelkaa Välimeren tuulet ja viiniköynnös varjostamassa säleikössä yläpuolella...


Jostain syystä koetin saada itseäni liikkeelle kreikkalaisen talon kanssa tekemällä ensin ruokaa.


Miniruuassa on jotain hymyilyttävää ja netti on pullollaan ohjeita, erityisesti youtubea on mukava seurata. Pinaattipiiraat olen tehnyt joskus Kiva Atkinssonin ohjeella, rucolan Angie Scarrin mukaan, muiden esikuvia en pysty nimeämään tai niitä on monta.


Inspiraatio löytyy myös oikeiden ruokien keittokirjojen kuvista. Silloin muovailureseptin joutuukin ratkomaan aivan itse. Kuten vaikka mikä on keitetyn tomaattikastikkeen punainen? Keinovalossa nuo pasta-annokset loistavat räikeän punaisina, valokuvissa aamupäivän valossa taas onnistuivat paremmin.


Paistettu halloumijuusto rucolapedillä on suosikkini.


Erilaisia tulkintoja tomaatista: Kaksi vasemmanpuoleista tankoa ovat ostettuja ja kaksi oikeanpuoleista omia. Oikeanpuolisimman sain aikaiseksi vertaamalla edellisen väreihin ennen uuniin laittoa. Ensin värejä tuli liikaa, siemenet näyttävät siltä kuin ne itäisivät pian.


Sitten piti hakea pari reseptiä lisää...

9 kommenttia:

  1. Your food is fantastic and your scene makes me dream and brings back great memories of my stays in Greece.
    Geneviève

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Geneviève! Spring arrives so slowly that I have to dream too. It's +3 celcius and raining today.

      Poista
  2. Se ve todo delicioso!!! y muy mediterráneo como debe ser en una casa griega,buen trabajo!
    Besos.

    VastaaPoista
  3. Huikeita herkkuja olet loihtinut.

    VastaaPoista
  4. Todo tiene un aspecto delicioso, y muy mediterráneo !!!

    VastaaPoista
  5. Olet kyllä todella taitava muotoilemaan massasta ruokia. Vesi herahtaa kielelle, niin herkullisen näköistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Lea, monenlaisia konsteja on ollut ilo opetella. Polymeerimassat ovat innostavan (ja välillä lannistavan) monipuolinen materiaali, opettelemista riittää. Netistä löytää suorastaan fotorealistisen taitavia tekijöitä. Sitä sitten miettii, mikä itselle on tärkeintä :)

      Poista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.