maanantai 27. elokuuta 2018

Rustiikkia / Touch of Rustic

Jatkan helteiden jälkeisen äkillisen toimeliaisuuden tulosten esittelyä. Heinäkuun kuumuudessa en jaksanut juurikaan mitään. Kun sää viileni, oli ihanaa taas askarrella.

Löysin hiljattain Kierrätyskeskuksesta viilusuikaleita. Liotin niitä tiskialtaassa kylmässä vedessä, sitten taivuttaminen puupohjan ympärille onnistui suht siististi. Hioin ja maalasin akryylimaaleilla. Maalaamattomaan tarjottimen reunaan kokeilin lattiavahaa, mutta se ei juurikaan näy. Osa esineistä halusi kuivua vinoiksi ja kuivattelin niitä parhaani mukaan painon alla.


Taustalla olevan lipaston olen ostanut puuvalmiina. Lisäsin sivuille kapeat sorvaukset ja mittasuhteet mielestäni paranivat. Mukavaa kun kauan kaapissa ollut ei-mieluisa esine muuttuukin muokkaamalla rakkaaksi.


Nyt tuli rustiikkista esineistöä, sillä ajatuksissa häämöttää kreikkalainen talo. Frida on jo ilmoittanut haluavansa muuttaa sinne, muu on vielä epäselvää.


Kokeilin taas kynttilänjalkojen tekoa korunosista ja ylimääräisistä sorvauksista. Idea on yksinkertainen, mutta haasteena on saada kiinnitettyä pikaliimalla kaikki pyöreäpintaisetkin elementit suoraan. Kynttilät olen tehnyt joskus polymeerimassasta.

7 kommenttia:

 1. Onpa kauniita esineitä taas kerran. Todella kauniit kynttilänjalat. Täytyypi yrittää tehdä jotain vastaavaa, mutta epäilen että mokaan taas jossain kohdassa. Kauniita ovat myös nuo vasut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kunne, mokailu opettaa ja ei kai se haittaa niin kauan kun materiaalit ovat halpoja :)

   Poista
 2. Me encanta el toque rústico que le has dado a todos los objetos y los candelabros son preciosos.
  Besos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gracias Pilar. Me too today I prefer well-worn objects to shiny ones.

   Poista
 3. Upeaa työtä kaikki! Nuo kynttilänjalat noin tehtyinä on kiva idea.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.