tiistai 20. helmikuuta 2018

Hieman ylellisyyttä / Silk Ribbon Cushion

Olen joskus innostunut värjäämään silkkinauhoja Benita Suomen kirjan Nauhatanssi, (Edita 1999) ohjeilla. Upotin parin metrin pituiset nauhanpätkät etikkaliemeen (1 osa etikkaa, 3 osaa vettä), puristin liian pois ja upotin silkkiväriliemeen. Kuivatin nauhat mikroaaltouunissa, jolloin värjäys muuttui läikehtiväksi. Silitin nauhat vielä silitysraudan alta nauhaa nopeasti vetämällä.

Yksin värjäykseen saisi menemään päiviä ja metreittäin valkoista nauhaa, niin hauskaa ja yllätyksellistä se on. Päädyin värjäämään myös tehdasvärisiä nauhoja kun valkoinen loppui kesken :)

Löysin nämä nauhat hiljattain ja päätin kokeilla pitkästä aikaa silkkinauhakirjontaa. Värjäys kyllä kannatti, sillä lähes joka pisto on eri värinen ja lopputulos elävämpi kuin yksivärisellä nauhalla kirjoessa. Tyynyssä on käytössä yksi punainen, yksi vihreä sekä tehdasvärjätty vaalean persikan värinen nauha.

Harjoittelemani pistot ovat hämähäkkiruusuja, nauhapistoja, etupistoja ja ranskalaisia solmuja. Ympärille kiersin nyörin muliinilangasta.


Värjäyksen miinuspuoli on, että nauha hieman jäykistyi ainakin omassa kokeilussani. Tiheän puuvillakankaan läpi silkkinauhaa joutui vetämään aika kovastikin ja sehän ei tee sille hyvää. Saattaa olla, ettei käyttämäni silkkiväri ollut edes tarkoitettu mikrokuivatukseen.

Värjättyjä 3 mm:n levyisiä silkkinauhoja.


Kuvasin ensimmäistä kertaa tänä talvena kohteen myös nukkekodin sisällä, sillä aurinko paistaa sisään ja kevättä kohti taas mennään! Vasemmalla lattialla on Anna-Liisa Soikan silkkinauhakirjontainen rasia ja oikealla Hanna Merosen spanieli.


11 kommenttia:

 1. Just beautiful and the colours are so vibrant. Cheers! Carriexx

  VastaaPoista
 2. The colours are wonderful! The result is stunning, awesome work! <3!

  VastaaPoista
 3. Nauhoissa on aivan ihanat värit. Upeita kerrassaan ja tyyny on niin cool.

  VastaaPoista
 4. Your embroidery work is Remarkable and the fact that you have dyed the silk ribbons yourself makes me appreciate your skills and your needle-art, Even More! :D

  elizabeth

  VastaaPoista
 5. ¡Fantástico tu bordado en cinta y más admirable que hayas teñido tu las cintas!, el resultado no podía ser mejor. Felicidades por este trabajo:-)

  VastaaPoista
 6. Your embroidery is beautiful and the colours you achieved amazing. Perhaps embroidering on silk fabric would be easier than cotton?

  VastaaPoista
 7. Oi miten kaunis tyyny! Myös tuoli ja sen kangas on upea.

  VastaaPoista
 8. The result is very beautiful! It is perfect.

  VastaaPoista
 9. Todella upea silkkinauhakirjottu tyyny!

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.