torstai 11. tammikuuta 2018

Talvipuuhia / Knitting & Basket Weaving

Hyvää alkanutta vuotta ja kiitos viime vuodesta!

Olin vuodenvaihteessa flunssassa useamman viikon. Ainoa minipuuha, mitä jaksoin tehdä oli neulominen. Carlson saikin uuden villapaidan sekä sukat. Pusero on ensimmäinen tekemäni kirjoneule missään mittakaavassa.

Aloitin neulomisen niskasta Hannan Suomi 100 -villapaidan ohjeella, sitten projekti lähti omille teilleen, mitä tulee levennyksiin ja kuvioon. Silmukoita on leveimmillään 104.


Carlson vetäisi sukat posliinikenkiensä päälle. Sukan ohje löytyy Marian Nukkekoti Väinölän joulukirjasta.


Olen palannut korinpunonnan pariin oppaanani vuonna 1960 suomeksi julkaistu Ruth Zechlinin Tyttöjen askartelukirja sekä ohjeet täältä.


Ensiksi syntyi soikeapohjaisia pyykkikoreja kaapista löytyneestä paperinarusta ja paperipäällysteisestä rautalangasta. Pidän paperinarun jäykkyydestä, ehkä pitäisi hankkia vielä ohuempaa sirompia esineitä varten.


Sekä neulonta että korinpunonta ovat hitaita tekniikoita, sain päivässä tehtyä kaksi koria muun puuhan lomassa. Opeteltavaa riittää ja mahdollisuudet ovat ainakin teoriassa rajattomat...

10 kommenttia:

 1. Wonderful creations! The sweater is just super cool, and so are the socks :-). The baskets are beautiful as well! I admire your patience, but it's worth it!

  VastaaPoista
 2. Hei vaan, no jopa olet kutonut hienon villapaidan! Ja vielä ensimmäinen! Hienoja töitä. Korit ovat myös tosi onnistuneita ja kauniin värisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kunne, olen neulonut aikaisemminkin, mutten näin pienessä mittakaavassa. 1 mm:n hiilikuitupuikot ovat tosi hyvät. Koreja on kiva tehdä myös.

   Poista
 3. Kauniita tuotoksia. Olen itsekin haaveillut koripunonnasta, mutta en ole löytänyt mistään paperipäällysteistä rautalankaa. Juuttinarulla kokeilin kerran, mutta materiaalina se oli mahdoton. Narun pinta pörrööntyi käsiteltäessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Lea, ohutta pitää luultavasti tilata ulkomailta. Paksumpaa kukkalankaa kyllä löytyy, mutta se on aika jäykkää. Minulla on vanhaa, aikoinaan Tiimarista ostettua lankaa. Kalastajalanka, ohut paperinaru ja pellavalanka ovat hyviä punontaan.

   Poista
 4. Que bonito jersey de punto,me gusta mucho la greca del cuello y los colores!
  Tus canastas han quedado preciosas!
  Besos.

  VastaaPoista
 5. Hienoja töitä! Ahkera olet ollut flunssasta huolimatta.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.