torstai 23. marraskuuta 2017

Kurssiterveisiä / Greetings from Hanna's Workshop

Osallistuin viime viikonloppuna Hannan pitämälle nukkekodin käsityöt -kurssille Vantaan aikuisopistossa. Perjantai-iltana neulahuovutimme koiran. Homma sujui yllättävän nopsasti Hannan neuvoessa työvaiheet ja kiertäessä auttamassa.

Lauantai-aamupäivänä tutustuimme minivirkkaukseen ja -neulontaan. Saimme kokeilla Hannan tuomia lankoja sekä ihmetellä hänen 1:12-kokoisia neuleitaan. Asia konkretisoitui siinä määrin ettei innostumista voinut välttää!

Alla kurssilla Venne-langasta 6 mm koukulla virkkaamani patalaput sekä tilaamani Venne Colcotton -langat, jotka tulivat supernopeasti Doloresista.


Kotona olen virkannut tyynyjä mm. vanhasta Mezin langasta kahdella säikeellä. Välillä tätä nelisäikeistä lankaa tulee vastaan kirpputoreilla ja Kierrätyskeskuksissa.


Kurssilla ehdin aloittaa myös hihattimen neulonnan 1 mm -puikoilla. Vaatteesta tuli tällainen: Neuloin ehkä laiskuuttani selkäosan ainaoikein -neuleena.


Neulonta sujui ilman suurennuslasia ja oli yllättävän mukavaa, vaikka puikot ja työ tuntuivat aluksi olemattoman kevyiltä kuin pitelisi vain ilmaa käsissään.

Virkatessa tarvitsen suurennuslasia, virkkaus on hitaampaa vaikka onkin minulle tutumpaa.

Kiitos Hannalle mahdottoman muuttamisesta saavutettavaksi ja kuulkaa tähän jää koukkuun!

5 kommenttia:

 1. Hei, Riitta! Vau! Se on niin hienoa! Tällaisten pienien asioiden neulonta on hyvin vaikeaa. Koira on ihana. Olen varma, että sinulla oli hieno aika. Hugs, Julia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Julia, kyllä oli innostava viikonloppu. Nyt tekee mieli kokeilla muidenkin vaatteiden neulontaa. Ja eläimiä voisi tehdä lisää...

   Poista
 2. Oh my! Your little sweater looks great on your little lady and the dog turned out Very Well too! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Elizabeth! I'm so excited about mini knitting and crocheting. What I shall do next...

   Poista
 3. Kyllä munkin pitää hankkia minikutimet ja langat ja opetella tekemään neuleita nukkisväelle! Ihana neule ja söpö koiruli tuli:)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.