tiistai 11. heinäkuuta 2017

Vettä & kaasua / Running Water & Gas

Kreikkalaisen talon keittiöön tulee kaasuhella ja vanhanaikainen tiskipöytä. Tein hellan rungon puusta ja pahvista Léa Frisonin kirjan ohjeella.

Keittopolttimet tein soveltaen Pinterestistä löytynyttä ohjetta, missä ritilät on tehty vaatteen hakasista.


Kaasupullon kokosin kahdesta muovikorkista, helmestä, pätkästä rikkinäisten kuulokkeiden piuhaa sekä Tiger-kaupan pikaripelin pikarista.


Hellan kanssa meni useampi päivä ja se taitaa olla vieläkin hieman kesken. Lika ja patina puuttuvat!


En löytänyt hakas-pussiani viime ompelun jäljiltä ja jouduin vääntämään osat muovipäällysteisestä rautalangasta. Keittopolttimien keskiosa on haaraniitistä, jonka liimasin litteän helmen päälle. Pyörylät voisi leikata kartongistakin. Käytetyt materiaalit:


Lavuaari on yhdeltä sivultaan viistosta puurimasta koottu, akryylivärein ja puuvärein marmoroitu. Pinnassa on kerros lattiavahaa. Taso on mdf- ja puupaloista koottu. Pinnassa pikasiloite ja kalkkimaali sekä palat valmista kaakeliarkkia.

Hana oli pronssinvärinen. Maalasin sen uudella suosikillani Humbrol Enamel Gunmetal -sävyllä sekä hopeanvärisellä akryylillä päälle. Humbrol haisee pahalle ja kuivuu hitaasti, mutta tarttuu aivan kaikkeen. Ja sitä on runsaasti jäljellä lapsuudesta.


Nyt on hyvä jatkaa Kreikan talon seinien pystytystä.

Kiitos paljon ystävällisistä kommenteistanne edelliseen päivitykseen!

6 kommenttia:

 1. Muy bonito trabajo!La estufa es encantadora!♥

  VastaaPoista
 2. Muy buen trabajo,te está quedando genial:-)

  VastaaPoista
 3. Your stove and your sink look FANTASTIC Ritta and I think that using pencils to marble the stone was simply Brilliant! :D

  elizabeth

  VastaaPoista
 4. Looking great! Your sink is amazing. I love your marbling effect, very clever!

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.