torstai 24. maaliskuuta 2016

1:48 huonekaluja / 1:48 scale furniture

Olen välipalana hiljalleen rakentanut näitä pikkuisia huonekaluja lähinnä Petite Properties -kiteistä.

Joka kerta avatessani peltirasian, johon kaikki tämän skaalan huonekalut mahtuvat, tulen hyvälle tuulelle. Mitä pienempi sen parempi. Nämä olivat syntymäpäivälahja itselleni. Joku muu tilaisi vastaavassa tilanteessa varmasti muuta kuin noelta haisevia pahvinpaloja. Eläköön laserleikkaustekniikka, mitä se mahdollistaakaan! Tästä mittakaavasta on tullut jonkinlainen erityisherkku, jota kylläkin on niin haastavaa kuvata, että se jää väkisinkin yksityisemmäksi harrastukseksi.

Saatuani lipastojen nupitkin liimattua paikoilleen oli kuvauksen aika. Kaikki allaolevat ovat Petite Properties -kiteistä tehty paitsi kirjanhylly, peili, takkasydän ja kaappikello.

Takan muuri on kapalevyä ja halkoteline halkoineen cocktailtikuista. Peilin kehyksen tein pahvista.


Kirjanhyllyn olen tehnyt omilla ohjeilla, osan kirjoista puusta, osan kartongista. Jälkimmäistä on helpompi käsitellä näin pienessä koossa eikä murru samalla tavoin leikatessa. Jatkoin kirjojen tekoa siitä mihin jäin viime tammikuussa.


Sijoittelu nukkekodissa. Takka täyttäisi helposti suuremmankin huoneen.


Kaapin ovet avautuvat mutta ovat aika jäykät, enkä halua rikkoa niitä repimällä. 
Tietysti ne saisi liimattua mihin asentoon hyvänsä ja tavaraa pursuamaan välistä...


Kaappikellon tein kartongista yms Bean ohjeilla, jotka löytyvät AIM-lehdestä täältä
Katso sivu 56.


Tällaista tällä kertaa. Mukavaa pääsiäisen odotusta!

14 kommenttia:

 1. ¡Que maravilla! son espectaculares. Feliz Pascua también:-)

  VastaaPoista
 2. Beautiful library, I really like it!
  Magda

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka sieviä kalusteita!
  Minulla on yksi petit properties talo. En saanut kattoa ja ulkopuolta mieleisekseni niin keskenhän se on jäänyt. Kalusteisiin asti en ole edes uskaltanut ajatella.
  Minäkin tulin hyvälle tuulelle, kun näin sinun huonekalut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Piikko! Minkälaista ulkopintaa tavoittelit PP-taloosi? Ehkä siitä vielä saisi valmiin? Mittakaavan muutoksessa on sama hauskuus ja haaste kuin harrastusta aloittaessa, sitä miettii uudesta näkökulmasta, mistä materiaalista saisi tehtyä mitäkin.

   Poista
 4. kauniita huonekaluja ja tuo kulma kirjahylly on upea. Itselläni samanlainen homma edessä, mutta vasta suunnitteluvaiheessa. Pähkäilen miten tuon kulman tekisi nätisti...Hauskaa pääsiäistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lea, minulla on siellä kulmassa vain nelikulmainen rima, mihin hyllyt kiinnittyvät L-muodossa. Ylälista tulee kiinni kattoon ja päädyn epämääräisyys peittyy toivottavasti takan muurin taakse.

   Poista
 5. Comme c'est joli et bien réalisé tous ces petits meubles, je suis impressionné!
  Bonnes fêtes de Pâques Riita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merci beaucoup Jean-Claude! J'aime bien ces petits meubles assez réalistes. Ces sont les kits de la firme Petite Properties. Joyeuses Pâques à vous aussi!

   Poista
 6. I can't imagine working in such a small scale but I have to admit that these tiny pieces offer a Special Delight to the eye, so I can easily see how you have come to love it.:D Enjoy your tiny treasures and thank you for sharing them with us, and have a very Happy Easter!

  elizabeth

  VastaaPoista
 7. Oi ei miten pientä! Upeat, kauniit ja käsittämänttömät!

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.