tiistai 9. helmikuuta 2016

Valot / Lights on

Taiteilijan talossa on nyt ensimmäiset sähkötyöt tehty. Yritän saada kaikkiin huoneisiin valot järkevästi vedettyä ennen kalustamista. Käytössäni on vanha Eurominin systeemi valaisinkiskoineen ja muuntajineen (verkkovirrasta 12 volttiin).

Takan hiilloksen tein liimaamalla mustalle kartongille pätkän punaista kuulakärkikynän vartta. Päälle runsaasti liimaa sekä oikeita hiilenpaloja, punaista ja keltaista glitteriä. Putken sisällä on normivärinen lamppu. Punainen hehku korostuu kuvissa hurjasti, jonkinlainen kipinäsuoja olisi varmaan tarpeen. Takaseinän lämpölevy on pahvia, narua ja ääriviivatarraa.




Keittiön tiskipöydän yllä on valaisin, jonka rakensin halkaisijaltaan nelikulmaisesta styreeniputkesta. Pujotin molempiin päihin 3mm riisilampun johtoineen. Hamahelmi on juuri sopivan paksuinen pitämään lampun paikoillaan putkessa. Ympärille alumiinifoliota ja kaksipuoleisella teipillä kiinni hyllyyn. Johdot kulkevat laatoituksen ja tiskipöydän takana takaseinästä ulos ja kiinnittyvät samaan töpseliin. Kattovalaisin on tuttu bliv-saippuan korkki.



Onnistuminen motivoi suunnittelemaan uusia valaisimia, sillä valaistussa pienoishuoneessa on jotain maagista...

20 kommenttia:

  1. Voi kyllä! Niin on minustakin ja kylläpä täällä on hienoa valoa sekä takassa että keittiössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna, olipa haasteellista kuvata pikku lamppujen tuottamaa valoa muuten hämärässä kolosessa. Jotain kuvista kuitenkin välittyy.

      Poista
  2. Tuo takka on kaunis! Miten ihanasti tuo hiillos korostuukaan, upeaa kerrassaan <3 ! Keittiön valaistus on onnistunut myös erinomaisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos K, katsoin ranskalaisesta sisustuslehdestä takan mallia. On tämä valojen rakentelu jännittävää.

      Poista
  3. Una iluminación perfecta!!
    Besos.

    VastaaPoista
  4. You have made a beautiful fireplace.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Xandra, the fireplace (made according to a photo in a french interior decoration magazine) is old already but fire effect is new.

      Poista
  5. Upea takka ja mukavasti tuli siellä loimottaa.

    VastaaPoista
  6. Todella upea takka, tuli näyttää ihan aidolta! Pidän muutenkin kovasti nukkekodistasi/-kodeistasi, niissä on aivan ihania pikkutavaroita ja yksityiskohtia! Itselläni on myös nukkekoti, jota sisustelen vikroriaaniseen tyyliin :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Halla, yritän tehdä mahdollisimman paljon tavaroita itse. Välillä se on palkitsevaa ja välillä tuskartelua :) Osan tai parhaimmat olen ostanut käsityöläisiltä messuilta.

      Poista
  7. NYT kyllä olen aika kateellinen! Tuo takassa palava "tuli" on aivan sananmukaisesti loistava!!!! Juuri tuollaisesta itsekin haaveilen. Siis "pätkä kuulakärkikynän palasta" ja sisällä .... siis minkälainen lamppu? Onko tuo kynänvarren pätkä läpinäkyvä, kun valo loistaa noin upeasti? Itse olen kokeillut jos jonkinlaista viritelmää, mutta en kyllä ole tällaista jälkeä onnistunut tekemään. Tosin muuttomme jäljiltä Rauhaniemen valaistussysteemikin on vielä virittämättä paikoilleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kristiina, ei kannata olla kateellinen, olen suunnitellut aika pitkään hiilloksen toteutusta. Liimaa läpinäkyvä, punaista muovia oleva putkenpätkä mustalle kartongille, joka on tulisijan pohjan kokoinen. Sahasin omani punaisesta kuulakärkikynästä, punainen pillikin käy. Tavallinen, valkoista valoa tuottava 12V nukkekodin lamppu tulee putken sisään. Liimaa hiilen paloja tai tikkuja putken päälle, muttei kuitenkaan liian tiiviisti ettei punainen peity kokonaan. Kyllä se siitä.

      Poista
  8. Your lighting is Magical Riitta! The fire in the fireplace is PERFECT and I love the light over the kitchen sink too! It really makes a difference when the lights are as well placed as yours are. Beautiful Results! :D

    elizabeth

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Elizabeth! You and somebody else inspired me getting fireplace lightened. I was thrilled to succeed with selfmade lamp over kitchen sink. Have to check if it's dropped down...

      Poista
  9. Hienon olet tehnyt upea. Iloista Ystävänpäivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina, hyvää ystävänpäivää sinullekin.

      Poista
  10. The fireplace looks very real. Good job! a hug, Marisa

    VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.