tiistai 11. elokuuta 2015

Uusi matto / Aubusson done

Muutama päivä sitten vihdoin valmistui tämä Aubusson-matto. Malli on Pamela Warnerin kirjasta Miniature Embroidery for the Georgian Dolls' House.

Pienensin mattoa lähes puoleen muuttamalla mallin lyhyen sivun mattoni pitkäksi sivuksi ja improvisoimalla uuden lyhyen sivun. Keskeltä jäi myös yksi kukkakehä pois.

Kun olin loppuvaiheessa täyttämässä vaaleaa taustaa, huomasin että keskikuvio on piston verran toisessa reunassa eikä keskellä. No, tekevälle sattuu.
Matto sopisi paremmin saliin kuin makuuhuoneeseen, varsinkin jos se olisi kaksi kertaa suurempi. Mutta silloin se olisi edelleen kesken...

12 kommenttia:

 1. Oooo, älyttömän hieno! Voi miten tykkäänkään, kun tuossa on tuo ruudutus eri pistoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Ruudutus syntyi viidellä diagonaalilla pistolla yhdeksän (3 x 3) petit point -piston tilaan. Englanniksi se on cushion stitch, suomenkielistä nimeä en löytänyt ainakaan tyynypistona. Joudutti valmistumista melkoisesti.

   Poista
 2. Huikee pistely - todella kaunis.

  VastaaPoista
 3. Hei . Kaunis sisustus . Matto sopii täydellisesti täällä . Ihailen pikkukuvat ovat wspaniałe.Pozdrawiam sydämellisesti .

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis malli ja hienosti olet improvisoinut sen sopimaan haluamaasi tilaan. Matto todellakin viimeistelee huoneen. Mistä olet hankkinut tuon sohvalla istuvan vanhan rouvan? Hänellä on niin ylhäinen olemus ja tyynykin selän takana. Hyvin vaikuttava henkilö! Joten hänelle sopii vain kaunein mahdollinen matto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sari, olen tehnyt nuken itse fimosta. Nuket-tunnisteen alla on enemmän hänestä.

   Poista
 5. Onpa kaunis matto. Pistelemällä saa upeita mattoja nukkekoteihin, aikaanhan se vie, mutta onhan lopputulos vaivan väärti.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.