maanantai 30. kesäkuuta 2014

Pikku puutarha / Tiny garden

Sadepäivinä ehtii puuhailla kaikenlaista... Halusin tehdä puutarhan, mutta mihin sen mahduttaisin? Sitten muistin vanhan Dollshouse and Miniature Scene -lehden liitteen, jossa Malcolm Smith esittelee tekniikoita puutarhakasvien tekoon 1:24 ja pienemmissä mittakaavoissa. Lisäksi löysin kaapistani suhteellisen naarmuttoman Reutter Porzellanin rasian, sellaisen joissa heidän tuotteensa myydään. Innostuin kokeilemaan näistä ja kaappini aineksista nopeaa tehtävää, joka osoittautui vähemmän nopeaksi. Alla on parin päivän askartelun tulos. Keittiön pöytämme ei ole koskaan ollut yhtä täynnä tavaraa ja sotkuinen kuin tätä tehdessäni!

Kuinka pieneen on mentävä, jotta tilaa tulee lisää? Kuinka pientä voi tehdä? Tätä oli hauska kokeilla. Rasian pohja on 83 x 55 mm ja korkeimman havun korkeus noin 40 mm.


Apuna minulla oli nurmikolla makoileva haavoittunut gallialainen mittakaavassa 1:72. 
Hän on mieheni lapsuudesta.Kansi päälle ja kasvusto on pölyltä suojassa, kätevää.


Jos jatkossa löydän sopivia rasioita, voisin tehdä lisääkin puutarha-aiheita. 
Mieluummin kuitenkin hieman suuremmassa mittakaavassa ;)

Kahden suuren nukkekodin rakentamisen jälkeen harkitsen siirtymistä rakentamaan 1:24 koossa. Minulla itse asiassa on keskeneräinen Greenleafin Fairfield. Varmaan aika monella on... Koen sen talon vaativan aivan oman paneutumisensa. Ja hirvittää, kun kaikki tavarat pitää tehdä tavallaan uudelleen puolta pienempinä. Onneksi kartanossa ja taiteilijan talossa on vielä paljon keskeneräistä.

10 kommenttia:

 1. Wat heb je een mooie miniatuur tuin gemaakt. Mijn complimenten.

  Groeten Xandra

  VastaaPoista
 2. Ihanan suloinen puutarha. Miten ihmeessä olet kyennyt tekemään NOIN pienen ja kauniin!

  VastaaPoista
 3. Hello Ritta! I have to say that I thought that this was a 1:12th scale until I read about it being in a Ruetter box! Then I had to look again and INDEED, it is even More Fascinating because even with it as a smaller scale, you have been able to maintain all the wonderful details and made it all look Very Natural and inviting! Including your husband's childhood toy soldier was a great way to show just how tiny this little garden is. Beautiful Work Ritta! :D

  elizabeth

  VastaaPoista
 4. No Oho, minkäs nyt teit!!! :) Hieno on ja tosiaankin pieni. Wau!
  -Keittiön pöydän tilanne kuulostaa niiiin tutulta. Miten sitä tavaraa löytyykin niin paljon. :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos tosi paljon! Tämä oli minulle kiinnostava kokeilu eikä kovinkaan laajamittainen. Pienoispuutarhan sirotteiden ja muiden ainesten käsittely muistuttaa enemmän maalaamista kuin rakentamista.

  VastaaPoista
 6. Onpas taidonnäyte. Kyllä on saanut hoksottimet olla virkeänä kun tämän toteutusta olet suunnitellut - ja sitten se käytännön toteutus - Huh!

  VastaaPoista
 7. Aivan uskomaton taidonnäyte. Kuinka noin pientä voi ollenkaan tehdä.

  VastaaPoista
 8. Hi Ritta, so nice to revisit your blog. I could not work in a scale so small! I loved looking at previous posts and the views through the windows are so appealing.
  I am in the midst of a big renovation on our real size house but after going away on our boat will return to my minis I hope.
  Hope you are enjoying a fine summer.
  Regards Janine

  VastaaPoista
 9. Wau!! Onpa upea! Blogisi on ihana! :)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi. / Thank you for visiting my blog.